De Samenleving van de Toekomst

Het plenaire programma is Engelstalig. Tijdens de verschillende sessies, kennistafels en workshops zijn er twee tracks, Engelstalig en Nederlands- en Engelstalig. Je bent vrij om deel te nemen aan de track die voor jou het meest interessant is en het is mogelijk om tussentijds te switchen. De thema’s vind je steeds terug in het programma. Door de verschillende kleuren zie je in één oogopslag welke insteek de programma onderdelen hebben:

KANSEN VOOR DE ECONOMIE
ETHIEK EN SOCIALE INCLUSIE
HOE ORGANISEREN WE DIT?

08.00 BREAKFAST CLUBS
In een informele setting discussieer je met een kleine groep genodigden over cruciale topics. Start de dag met een lekker ontbijt en aangenaam gezelschap.

Young Talent Breakfast Club
Toegankelijk voor professionals tot 35 jaar.

Smart Women Breakfast Club
In een branche waar vooral mannen werkzaam zijn, kunnen vrouwen juist het verschil maken. Wat zijn eye-openers vanuit het vrouwelijk perspectief? Ga in gesprek met andere vrouwelijke professionals.

09.00 ONTVANGST EN REGISTRATIE

09.30 OPENING
Door de dagvoorzitterDonatello Piras, Professioneel Dagvoorzitter

Donatello zal gedurende de dag het publiek actief bij het programma betrekken. Wij vragen je niet te aarzelen om je visie en mening naar voren te brengen en je vragen te stellen. Op deze wijze kunnen we het ook tijdens het plenaire programma tot concrete inzichten komen.

09.45 WELKOM DOOR OFFICIAL HOSTS
Gemeente Dordrecht en Provincie Zuid-Holland zijn dit jaar official hosts van het event. In hun welkomstwoord vertellen zij over de kansen die zij zien voor de economie. Waarbij ethiek en sociale inclusie van groot belang zijn. En hoe organiseer je het verzilveren van deze kansen?

Maarten Burggraaf, Wethouder, Gemeente Dordrecht
Adri Bom-Lemstra, Gedeputeerde, Provincie Zuid-Holland

10.05 KEYNOTE SPEECH
URBAN CHALLENGES AND THE CITY OF THE FUTURE
– Transforming our society and environment. How do we make sure that these huge transitions are successful?
– How do you create a place for people to flourish?
– Sustainable economic development

10.25 EXPERT INSIGHT
WAAROM ZIJN STEDEN NOG NIET SLIM EN HOE KUN JE DIT WEL WORDEN? 
– Waarom komen we niet verder? Wat kunnen we leren van de ervaringen tot nu toe?
– Wat zijn key factoren om je gemeente toekomstbestendig te maken?
– De triple helix als versneller

10.45 KEYNOTE SPEECH
FACTS AND MYTHS ABOUT 5G
– The new connectivity of the future
– Unanswered questions and privacy
– Health risks; fact or myth?

11.05 KOFFIEPAUZE

11.35 STARTING FROM SCRATCH SESSIES
MAATSCHAPPELIJKE OPGAVEN ALS ENABLERS VAN DE SLIMME GEMEENTE

We hebben 6 steden gevraagd om hun maatschappelijke opgaven in te brengen. We gaan hiermee in deze co-creatie sessies aan de slag vanuit de quadruple helix, overheid, bedrijfsleven, onderwijs en de burger.

Onder leiding van de sessieleiders komen de verschillende belangen en inzichten aan bod. Wat zijn de drivers van de verschillende stakeholders? Hoe zorg je dat er een succesvolle samenwerking tot stand komt om uiteindelijk tot een oplossing te komen waar iedereen zich in kan vinden.

12.35 LUNCHPAUZE
Tijdens de lunchpauze nodigen wij je van harte uit om mee te gaan met onze Innovatie Carrousel. Wij nemen je mee langs vernieuwende initiatieven die bijdragen aan een slimme stad. Hoor in 15 minuten tijdens korte pitches de visies van deze gamechangers.

13.35 BEST PRACTICE WORKSHOPS
Tijdens deze workshops kun je een keuze maken uit verschillende opties. Iedere sessie heeft een eigen invulling zodat je de inhoud en werkvorm kunt kiezen die aansluit bij je interesse. Bij alle sessies staat interactie voorop en heb je de ruimte om je eigen vraagstukken in te brengen.

Je hebt de keuze uit 3 Engelstalige workshops en 3 Nederlandstalige.

> 10 minuten wissel naar subzalen

14.15 KENNISTAFELS
Aan iedere tafel wordt een specifiek thema ingeleid door een tafel host. Vervolgens gaat men aan de hand van vragen en stellingen gezamenlijk in gesprek om kennis en ervaringen uit te wisselen. Je hebt verschillende thema’s waaruit je kunt kiezen. Er zijn twee rondes, dus je kunt tweemaal een keuze maken.

Je hebt de keuze uit Nederlandstalige en Engelstalige tafels.

14.15 – 14.45: Ronde 1
14.50 – 15.20: Ronde 2

15.20 KOFFIEPAUZE

15.50 VERDIEPINGSSESSIES
De onderwerpen die tijdens de plenaire speeches aan bod zijn gekomen hebben een enorme impact op de toekomst van onze samenleving. Gedurende deze verdiepingssessies gaan we hier verder op in. Gedurende deze verdiepingssessies gaan we hier verder op in.

Maak je keuze uit de volgende sessies:
A. DE ECONOMISCHE TRANSITIE
B. SMART SENSORING
C. SOCIALE INCLUSIE
D. SMART TECHNOLOGIES; QUANTUM AND AI
E. SMART GOVERNANCE
F. ETHICS BY DESIGN

10 minuten wissel naar de plenaire zaal

16.30 KEYNOTE SPEECH
BUILDING THE CITY TOGETHER; HOE ZORGEN WE DAT IEDEREEN MEE GAAT DOEN?

17.00 AFSLUITING EN NETWERKBORREL
Wij nodigen je van harte uit om tijdens de netwerkborrel na te praten met oude bekenden en nieuwe relaties. Zo reis je na de spits weer naar huis. Wij serveren uiteraard Hollandse frietjes en bitterballen.

18.00 OPTIONEEL | FLOATING DINNER
Tijdens deze vaart over het Dordtse water kun je onder het genot van een drankje en een lekker diner verder in gesprek met je binnen- en buitenlandse collega’s.